• Pradžia
  • >
  • Paskelbta atranka į AB „Via Lietuva“ valdybos narius

Paskelbta atranka į AB „Via Lietuva“ valdybos narius

2024 05 17

Informuojame, kad paskelbta kandidatų atranka į akcinės bendrovės „Via Lietuva“ valdybos narius. Vykdoma trijų nepriklausomų valdybos narių ir vieno valstybės tarnautojo valdybos nario atranka. Bendrovės valdybos kadencija – 4 metai.

Bendrovės kolegialus valdymo organas – valdybas susideda iš 5 narių, iš kurių 3 nepriklausomi. Dabar veikiančios bendrovės valdybos kadencija baigiasi 2024 m. rugsėjo mėn.

Daugiau informacijos apie atranką, atlygį už valdybos nario veiklą, bendruosius ir specialiuosius reikalavimus kandidatams rasite čia.

Akcinė bendrovė „Via Lietuva“ vykdo valstybės specialųjį įpareigojimą – valdyti valstybinės reikšmės kelius bei organizuoti ir koordinuoti saugių eismo sąlygų užtikrinimą, įgyvendinant eismo saugumo priemones valstybinės reikšmės keliuose. Bendrovės veiklos sritys, atitinkančios valstybės interesą, yra orientuotos į valstybinės reikšmės automobilių kelių atkūrimą, priežiūrą ir plėtrą, skatinant transporto sistemos darnumą, didinant eismo saugą ir kelių saugumą.

Šiuo metu „Via Lietuva“ įgyvendina strategiškai svarbius valstybinės reikšmės kelių infrastruktūros projektus: vyksta magistralinių kelių „Via Baltica“ ir Vilnius–Utena rekonstravimas, intensyviai tvarkomi tiltai ir viadukai, vykdomi karinio mobilumo projektai, vystoma darnaus judumo infrastruktūra – tvarkomas Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių takas ir kt.

„Via Lietuva“ valdo 21 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių.