• Pradžia
  • >
  • Pradedama tilto per Dubysą rekonstrukcija: keisis eismo organizavimas, darbų pabaiga – keliais mėnesiais anksčiau nei planuota

Pradedama tilto per Dubysą rekonstrukcija: keisis eismo organizavimas, darbų pabaiga – keliais mėnesiais anksčiau nei planuota

2024 07 10

Akcinė bendrovė „Via Lietuva“ informuoja, kad š. m. liepos 15 d. pradedami fiziniai tilto per Dubysą rekonstravimo darbai. Siekiant užtikrinti eismo dalyvių saugumą, keisis eismo organizavimo tvarka – transporto eismas vyks apylanka, pėsčiųjų ir dviratininkų – laikinu tiltu. Planuojama, kad tilto rekonstravimo darbai bus baigti keliais mėnesiais anksčiau nei planuota – kitų metų vasaros pradžioje.

Prieš pradedant vykdyti rangos darbus, „Via Lietuva“ užsakymu buvo atlikta papildoma esamo tilto per Dubysą ekspertizė – įvertinta tilto konstrukcijų būklė ir patikrinta, ar transporto priemonių eismas tilto rekonstravimo metu būtų saugus. Gavus ekspertizės išvadas paaiškėjo, kad per metus, kai lengvųjų automobilių eismas (ribojant jų svorį iki 5,5 t) tiltu buvo leidžiamas, stipriai pablogėjo vidurinių sijų būklė. Nustatyta, kad tilto konstrukcijų būklė neatitinka esminių statinio reikalavimų ir juo leisti autotransporto eismą, kai tiltas bus rekonstruojamas, yra nesaugu bei turi būti griežtai draudžiama.

„Eismo dalyvių saugumas yra pats svarbiausias mūsų įmonės prioritetas, todėl tam, kad užtikrintume saugų eismą bei darbų kokybę, priimtas sprendimas transporto priemonių judėjimą rekonstruojamu tiltu uždrausti. Suprantame, kad šis sprendimas gali sukelti nepatogumų vairuotojams, tačiau nepatogumai laikini, o tilto rekonstrukcija – būtina. Visgi, suprasdami eismo dalyvių lūkesčius, perdėliojome tilto rekonstrukcijos darbų eigą ir terminus, tai padėjo darbų atlikimo trukmę sumažinti net keturiais mėnesiais“, – sako „Via Lietuva“ Projektų valdymo grupės vadovas Gediminas Katinas.

Transporto eismas rekonstruojamu tiltu bus draudžiamas nuo šių metų liepos 15 d. iki kitų metų birželio pradžios. Siekiant užtikrinti saugų pėsčiųjų ir dviratininkų eismą, bus įrengtas laikinas tiltas, kuriuo pėstieji ir dviračių vairuotojai galės naudotis jau nuo š. m. liepos 17 d.

Rekonstruojant tiltą per Dubysą numatytas tilto pakloto elementų ir perdangos konstrukcijų pakeitimas, atramų rekonstravimas, apšvietimo įrengimas. Suplanuoti darbai apims ne tik paties tilto sutvarkymą, bet ir šalia jo esančios kelio atkarpos atnaujinimą, įrengiant pėsčiųjų ir dviračių eismui skirtą infrastruktūrą, šalia esančios poilsio aikštelės sutvarkymą, sankryžos su rajoniniu keliu Ariogala–Betygala–Šiluva rekonstravimą bei apšvietimo įrengimą.

Projektą įgyvendina AB „Kauno tiltai“, sutarties vertė – 8 mln. Eur su PVM.